Een knipoog naar West-Vlaanderen

Streekproducten100% West-Vlaams

Poperingse Hommelknopjes

Ter gelegenheid van de driejaarlijkse Poperingse Hoppefeesten ontwikkelde Sylvie in 2011 het eerste streekproduct voor Zokola: Poperingse Hommelknopjes. Een ganache met Watou Tripel & Poperingse hop voor een licht bittere natoets.

In de aanloop naar de herdenkingen van Wereldoorlog I bracht Zokola in november 2012 de Chocolate Poppy op de markt. Een praline met extra donkere vulling van caramel (70%), Baileys, koffie en whisky. Met de toestemming van “The Royal British Legion” werd een replica ontworpen van de papieren herdenkings Poppy.

Barbelientjes & Rabarberchocozoen

In 2013 toen “100% West-Vlaams” werd opgericht ontwikkelden we samen met het Warandehof een kogeltruffeltje met een dubbele rabarbervulling, de Barbelientjes: een combinatie van frisse rabarberpuree met een rabarberganache ter versterking van de smaak. De Barbelientjes vielen heel erg in de smaak en de provincie opperde de idee om ook een chocozoen te maken met een rabarbervulling, onze Rabarberchocozoenen.

100% West-Vlaams

Dit label wordt toegekend aan producten die voldoen aan volgende criteria: 

  • Indien mogelijk met West-Vlaamse producten
  • Ambachtelijk produceren 
  • Een lokale verankering hebben

Er gaat een uitgebreide selectieprocedure vooraf en propageert de korte keten: een zo kort mogelijk weg tussen producent en consument. Klik hier voor meer informatie over 100% West-Vlaams.

Label 100% West-Vlaams
Top